Avaleht/Pood
  • Lõuna-Soomes asuva Frantsila maheürditalu rajaja Virpi Raipala-Cormier’raamatut on põhjanaabrid välja andnud üle kümne korra. Retsepte on Virpi kogunud enam kui 40 aastat – ajast, mil temast sai taimetoitlane. Talu juurde kuuluv Heaolu Keskus ja „Kehäkukka” taimetoidurestoran on maitsvaid taimeroogi aga pakkunud 1980. aastate algusest. „Olen kindel, et minu taimetoidupere saab oma tervise eest olla tänulik tasakaalustatud, looduslähedaselt kasvatatud toiduainetele ja maitsetaimedele. Tooraine meie köögis on soodne, võimaluste piires kodumaine ning seda on hõlbus ja kiire valmistada!” kinnitab raamatu autor, tunnustatud taimetark Virpi Raipala-Cormier. Aasta Naise tiitliga pärjatud Virpi asutatud Frantsila ürditalu on ravimtaimede maheviljeluse ja ökotoodete valmistamise teerajaja Põhjamaades. Lilleoru ja Frantsila maheürditalu koostöö algas 1990ndate lõpus, kui eestlased käisid kohapeal ravim- ja maitsetaimede kasvatamist õppimas ning rajati Lilleoru maheürdiaed. Lilleoru taimetoiduköögis on Virpi kokaraamat olnud aastaid eeskujuks. Raamatust leiab üle 300 isuäratava ja hõlpsasti valmiva retsepti, maitsetaimetarkusi ning küllaga kasulikke nippe ja vihjeid.
  • Flaska Ganesha

    Flaska Ganesha

    35.00 
    Saadaval 0,5l ja ümbris 0,5l
  • Lühikese varrukaga meeste t-särk Lühikese varrukaga meeste t-särk
    Elulille kroonlehe sümboolikaga meeste t-särk. Disainer Reet Ausi kujundatud Lilleoru T-särgid on valminud väärtustava taaskasutuse meetodil. See tähendab, et Lilleoru särkide tegemiseks kulus 91% vähem vett ja 87% vähem energiat kui tavaliste särkide puhul. See on näide teadliku disaini rakendamisest mille läbi on võimalik vähendada moetööstuse keskkonnamõju.  
  • Südasuvine selgendav tee. 

    Lilleoru kõige armastatum teesegu. Valmistatud käsitsi Lilleoru maheürdiaia taimedest. Koostisosad: saialill, piparrohi, piparmünt, aedsalvei, lavendel. Tee valmistamine: võta kuhjaga teelusikatäis teepuru 250 ml tassi kohta ja vala peale keev vesi. Lase kaane all tõmmata 1-5 minutit ja seejärel kurna. Soovitav juua magustamata. Võib juua kuni 3 tassi päevas.

    Retsept: Ingvar Villido Pakis on teed 19 g ehk 20 tassi. Säilitamine kuivas ja pimedas kohas. EE-öko-03 EL sisene põllumajandus. Kõik koostisosad on pärit mahepõllumajandusest.
  • Meeldivalt vürtsikas tee. Hea kohviasendaja. Valmistatud käsitsi Lilleoru maheürdiaia taimedest ning mahedalt kasvatatud vürtsidest. Koostisosad: aniis, lavende, kanarbik, koriander, kardemon. Tee valmistamine: võta 0,5 teelusikatäit teepuru 250 ml tassi kohta ja vala peale keev vesi. Lase teel kaane all tõmmata 2-3 minutit ja seejärel kurna kohe.  Soovitav juua magustamata. Valmis teele võib soovi korral lisada ½ sidruniviilu. Retsept: Ingvar Villido Pakis on teed 14,88 g. Säilitamine kuivas ja pimedas kohas.
    EE-öko-03  EL sisene põllumajandus. Kõik koostisosad on pärit mahepõllumajandusest.
  • Soojendav sügistalvine tee. Valmistatud käsitsi Lilleoru maheürdiaia taimedest. Koostisosad: mustsõstar, angervaks, mesiputk, purpur-siilkübar, nõmm-liivatee, sibul, kanarbik, saialill, üheksavägine. Tee valmistamine: võta tihedale sõelale kaks teelusikatäit teesegu 250 ml tassi kohta. Vala keev vesi läbi sõela, ära leota. Joo magustamata. Teesegu ühtlustamiseks raputa pakki enne tee valmistamist. Tee tarvitamine:  joo teed üks tass päevas kolm päeva, siis pea vahet ja vajadusel  joo uuesti sama tsükkel. Retsept: Ingvar Villido Pakis on teed 16,5 g. Säilitamine kuivas ja pimedas kohas.
    EE-öko-03 EL sisene põllumajandus. Kõik koostisosad on pärit mahepõllumajandusest.