Autor: Sandor Ellix Katz

2013. aasta James Beardi fondi raamatuauhinna võitja ning New York Times’i bestseller. Art of Fermentation (Kääritamise kunst) on kõige põhjalikum juhend kodus kääritamise jaoks. Sandor Katz tutvustab kääritamise taga olevaid kontseptsioone ja protsesse lihtsal viisil, et juhendada lugejat nende esimest hapukapsast või jogurtit valmistama. Samas on raamat piisavalt põhjalik, et pakkuda kogenumatele praktikutele suuremat mõistmist ja teadmisi protsesside toimimisest, ohutuse parameetritest, efektiivse säilitamise tehnikatest ja muust.

Lugejad leiavad üksikasjalikku teavet köögiviljade kääritamise kohta: suhkrud alkoholiks (veinid ja siidrid), hapud tooniku joogid, piim, terad ja tärkliserikkad mugulad, õlu (ja muud teraviljapõhised alkohoolsed joogid), oad, seemed, pähklid, kala, liha, munad ja hallituskultuuride kasvatamine. Kääritamise kasutamine põllumajanduses, kunstis ja energia tootmisel ning kasud kaubandusettevõtetele. Sandor Katz on tutvustanud seda, mis kahtlemata jääb toidukirjanduse klassikaks ning on esimene ja ainus omalaadne.

Raamat on inglise keeles.