Lõuna-Soomes asuva Frantsila maheürditalu rajaja Virpi Raipala-Cormier’raamatut on põhjanaabrid välja andnud üle kümne korra.

Retsepte on Virpi kogunud enam kui 40 aastat – ajast, mil temast sai taimetoitlane. Talu juurde kuuluv Heaolu Keskus ja „Kehäkukka” taimetoidurestoran on maitsvaid taimeroogi aga pakkunud 1980. aastate algusest.

„Olen kindel, et minu taimetoidupere saab oma tervise eest olla tänulik tasakaalustatud, looduslähedaselt kasvatatud toiduainetele ja maitsetaimedele. Tooraine meie köögis on soodne, võimaluste piires kodumaine ning seda on hõlbus ja kiire valmistada!” kinnitab raamatu autor, tunnustatud taimetark Virpi Raipala-Cormier.

Aasta Naise tiitliga pärjatud Virpi asutatud Frantsila ürditalu on ravimtaimede maheviljeluse ja ökotoodete valmistamise teerajaja Põhjamaades.

Lilleoru ja Frantsila maheürditalu koostöö algas 1990ndate lõpus, kui eestlased käisid kohapeal ravim- ja maitsetaimede kasvatamist õppimas ning rajati Lilleoru maheürdiaed. Lilleoru taimetoiduköögis on Virpi kokaraamat olnud aastaid eeskujuks.

Raamatust leiab üle 300 isuäratava ja hõlpsasti valmiva retsepti, maitsetaimetarkusi ning küllaga kasulikke nippe ja vihjeid.